God design utgår från människan.

Vår design- och produktutvecklingsprocess är unik. Idéerna till nya produkter får vi genom hundratusentals årliga besök och samtal med människor på arbetsplatser runt om i världen. Vi utvecklar, formger och visualiserar sedan idéerna med hjälp av 3D CAD-ritningar i datorn och fysiska prototyper från 3D-skrivaren. Genom hela arbetet står slutanvändaren, kvalitet och miljöhänsyn i fokus. Miljöansvarig är involverad i processen från projektets början och säkerställer kloka materialval och produktionsmetoder. Parallellt tas eventuella verktyg som behövs för tillverkningen fram och sedan startar produktionen. Allt som allt kan det ta upp emot tre år från de första tankarna tills det att en färdig produkt är sluttestad och redo att lanseras.


Martin Järte

”I våra hem lägger vi stor vikt vid de saker som omger oss. Det borde vi göra även på jobbet där vi tillbringar en stor del av vårt liv. För mig handlar god design om tydlighet och ärlighet. God design är mänsklig. Produkten ska förklara sin funktion och kännas självklar för användaren. Lyckas den med det kommer ett attraktivt utseende på köpet. Mest tillfredställande i jobbet är därför när feedback om att produkten fungerar och uppskattas kommer in från arbetsplatser runtom i världen. Någon har någonstans fått en bättre och lite snyggare arbetsdag.”

PRODUCT & PACKAGING DESIGNER

Titel Product & Packaging Designer 
Tid på Rahmqvist Sedan 2006
Favorit Rahmqvist Lampan PHOS ATL1
GIllar också Arkitektur, konst, historia,
Apple, Hay (möbler), POC (sporthjälmar, googels m.m), Propeller (designbyrå)


Jesper Rahmqvist

”Att uppnå den perfekta föreningen mellan funktion och form är det som driver vårt designarbete framåt. Många fokuserar enbart på användningen vilket leder till trista produkter. Andra satsar så mycket på det yttre att funktionen tar stryk . Vi ger oss inte förrän allt faller naturligt på plats och det ena ger det andra. Först då, när funktion och utseende går hand i hand, har vi nått vårt mål - en tidlös design. Ett kvitto på att vårt designtänk är framgångsrikt är att våra produkter idag fungerar på vitt skilda marknader från Skandinavien till Dubai."

CEO & CREATIVE DIRECTOR

Titel CEO & Creative Director
Tid på Rahmqvist Sedan barnsben
Favorit Rahmqvist Många! Phos ATL1, Desktop Sorter System, Acoustic Panel, Eco Paper Clip, Easy Flow, Mineral Paper och Silky Crayon.
GIllar också Zound Industries, Apple, favoritdesigners all-time Charles och Ray Eames