Välkommen till
familjen Rahmqvist

Här ställer vi upp för varann. Och hos oss är det extra viktigt, eftersom det kräver stor egen drivkraft att arbeta med personlig försäljning. Är du beredd att ge det som krävs, gör vi allt för att du ska lyckas!

Lediga tjänster!

Vill du också arbeta hos oss? Då kommer du inte bara att utvecklas som säljare, utan också få chansen att bli en specialist som med din kunskap kan hjälpa andra att få en bättre arbetsdag. Ju mer du kan om ditt område och dina produkter, desto bättre kan du hjälpa kunden. Och det uppskattas såklart. Därför har vi valt att dela upp vår verksamhet under flera olika varumärken, vart och ett specialiserat inom just sin nisch och med sina egna specialiserade representanter. Mer om våra varumärken kan du läsa om här.

Livet som säljare

”Jag har provat på olika yrken och med tiden har jag insett att jag gillar att jobba med människor. Dessutom uppskattar jag att få vidareutveckla mig, och det är något jag verkligen får som säljare på Rahmqvist. Det är ett spännande och krävande arbete som gör att jag växer både som person och i mitt jobb. Företaget har också sunda värderingar som jag delar. Rahmqvist är ett företag med hög integritet, trygg arbetsmiljö och högt i tak. Ska jag lyckas så är det upp till mig. För det krävs både starkt psyke, en vilja av stål och stark målfokusering. Välkommen till framtiden!”

Hos oss handlar försäljning egentligen mer om rådgivning – att erbjuda kunden kunskap och service och om att bygga relationer. Så att vara säljare här och representera något av våra varumärken är inget enkelt jobb. För att få kundens uppmärksamhet och förtroende krävs inte bara kunskap, utan även en naturlig ådra för service och relationsskapande. Det kräver stort engagemang och att du har drivkraften att kunna arbeta självständigt.

Som säljare har du också en mycket viktig roll för vår produktutveckling.

Din feedback från kundernas verklighet är avgörande för att vi ska kunna utveckla unika produktkoncept. 

Att arbeta med provisionsbaserad lön ger dig stora möjligheter att själv påverka din utveckling, inte minst lönemässigt, men det är också krävande, särskilt de första månaderna innan du kommit in i rutinerna. Men du är aldrig ensam. Vi ser till att du får det stöd du behöver för att lyckas - personlig coach, kontinuerlig utbildning på Rahmqvist College, uppbackning från vår säljsupport samt andra arbetsredskap som krävs, som leasingbil och IT-system. Det viktigaste av allt är kanske att du får arbeta med unika produkt- och tjänstekoncept som håller högsta kvalitet och klass.

Sedan är det upp till dig att utveckla dina talanger som personlig försäljare och hjälpa våra kunder att skapa en bättre arbetsdag.

Vi vet att vårt koncept fungerar, för idag är vi redan runt 250 framgångsrika säljare.

Att leda och bli ledd

”På Rahmqvist är det viktigt att du vågar vara dig själv - våra produkter är unika och det är också våra medarbetare.
Själv började jag som säljare på Rahmqvist 1999 och är idag Business Group Manager, med ansvar för Norden och för att starta upp verksamheten i övriga Europa. Resan har varit fantastisk och det stöd jag själv fick när jag började, får jag nu ge till andra. Som till Ørjan här, till exempel, som började på Rahmqvist 2014 och kommer från industrin, utan tidigare erfarenhet av säljaryrket.”

Andra pratar om frihet under ansvar, men hos oss pratar vi om ansvar under frihet. Det betyder att du får ett stort ansvar att nå de mål som du och din ledare satt upp, men också stor frihet när det kommer till hur du vill nå dem - hur du vill lägga upp din dag och hur du vill utveckla ditt distrikt och dina kundrelationer. 

Vår erfarenhet är att tillit skapar lust, engagemang och kreativitet. 

Din coach kommer att följa med dig en dag per vecka under de första tre månaderna, och ni kommer att ha daglig telefonkontakt. Det gör att du får ett unikt nära och personligt ledarskap, med praktiska inslag. Din coach hjälper dig att utvecklas och motiveras - och bli en specialist med kunskap och trygghet, något som gör det lättare för dig att med rak rygg söka upp nya kunder. 

Visar du framfötterna och har de rätta personliga egenskaperna kommer du att få möjligheten att utvecklas som ledare, och själv coacha en ny säljare. Då får du också chansen att gå nästa steg i Rahmqvist College. Har du den rätta viljan ligger vägen öppen för dig - säljare, säljledare, teamleader eller försäljningschef, det är upp till dig.

Ha en bra arbetsdag!

Vi tycker det är viktigt att använda sunt förnuft och sunda värderingar – att ta ansvar och visa omtanke både om miljön och om varandra.

Ett synsätt vi hoppas du delar.

Vi vill att du ska trivas, utvecklas och må bra

Vi ser dig, hör dig och peppar dig vidare mot nya stordåd. För oss betyder det bland annat att vi aktivt jobbar för en rak och ärlig kommunikation, där vi håller oss öppna för nya influenser, tankar och idéer.

För att behålla en sund balans mellan privatliv och arbetsliv satsar vi mycket på hälsofrämjande aktiviteter som får dig, och alla oss andra inom Rahmqvist, att må bra både i kropp och själ. Förutom att du får friskvårdsbidrag motionerar vi mycket ihop. Vi springer till exempel olika lopp ihop och vid alla våra konferenser arrangeras en mängd sportsliga aktiviteter.

För att lära känna varandra ordentligt har vi en rad olika sociala sammankomster och gemensamma träffar. Dessutom delar vi ett engagemang i vårt barnhem i Sydafrika. Där ger vi hemlösa barn en trygg plats att växa upp på.

Det är viktigt att vi hittar en balans i tillvaron och att vi tar hand om oss själva. Då blir de uppgifter vi har att lösa lättare. Vår storlek som företag gör dessutom att vi är en trygg arbetsplats med ekonomisk stabilitet. Som säljare hos oss får du självfallet garantilön och tjänstepension. Så letar du efter variation i ditt arbetsliv, en trygg arbetsplats med sunda värderingar och många möjligheter, då kommer du att trivas hos oss.

Rahmqvist college – vår egen skola

"Grunden för en bra karriär är goda grundkunskaper. När det gäller försäljning är det precis vad du får på Rahmqvist College. På kurserna förmedlar jag att sälj är enkelt, så gör det enkelt. Behärskar du grunderna kommer du att få en bra karriär som säljare inom Rahmqvistgruppen."

Vi brinner för både försäljning och utveckling och erbjuder en helt egen affärsskola för våra medarbetare. Alla våra säljare går igenom vår grundutbildning på Rahmqvist College, som fokuserar på att skapa personlig utveckling samt ökad förståelse för och kunskap om vår affärsidé, filosofi och verksamhet. 

Den praktiska tillämpningen går som en röd tråd genom våra utbildningar. Alla våra föreläsare är dagligen ute på fältet och säljer. De har lång erfarenhet och gedigen kunskap om den verklighet som de brinner för och delar med sig av. Så du får verkligen en ”teopraktisk” utveckling – med det bästa av både teori och praktik. Och för att kunna ge dig det, använder vi bara de kunnigaste. För det är de som har rätt erfarenhet, rätt insikter och rätt instinkter.

Så här sporrar och peppar vi varandra

Motivation är extremt viktigt hos oss. Därför behöver vi vara tydliga med att visa varandra att vi ser när någon gjort ett bra jobb och säger några uppskattande ord. Självklart hjälper vi också till där vi kan om vi märker att någon behöver stöttning.

Och vi vet att det här är extra viktigt för våra säljare. Vi vet också att säljare ofta är tävlingsinriktade personer. Det gör våra säljkonferenser väldigt uppskattade – inte bara för belöningarna, utan också för den uppmärksamhet man får i ett socialt sammanhang med kollegor som verkligen förstår vad som krävs för att nå hela vägen fram.

Vart tredje år hålls våra Sales Awards på europanivå, åren däremellan på nationell nivå. Sales Awards är vår egen ”Oscarsgala” där vi uppmärksammar och hyllar våra framgångsrika medarbetare. Förutom detta har vi konferenser och resor där vi träffar leverantörer och tillsammans skapar gemensamma upplevelser vi kan ta med oss tillbaks till vardagen som inspiration.

Vi tar vårt ansvar för miljö och människor

Långsiktigt företagande handlar om vanligt sunt förnuft. Det handlar om att driva och utveckla ett lönsamt företag samtidigt som man värnar om framtiden. Svårare än så är det egentligen inte. Därför var vi det första företaget som certifierades för både kvalitet och miljö enligt ISO9001 och ISO14001 – redan 1996.

Målet är att styra och utveckla våra arbetsprocesser och produkter så att de skapar nöjda kunder, medarbetare som trivs och god lönsamhet – samtidigt som vi belastar miljön på minsta möjliga sätt. Läs mer om det här.

Vi är också stolta över ’’Rahmqvist Foundation Centre’’ – det barnhem vi driver i Sydafrika. Det grundades av Leif Rahmqvist med anledning av barnens situation i den närliggande staden Alldays. Här på barnhemmet får hemlösa barn en trygg plats att växa upp på, med tak över huvudet, näringsriktig mat i magen, rent dricksvatten och utbildning inklusive böcker, läxhjälp och skoluniformer.

Mapungubwe Game Reserve – vår egen oas där vi hämtar kraft och energi!

"När jag besökte Mapungubwe Game Reserve tog jag mig upp för alla små trapporna till det lilla huset uppe på Breakfast Point där man kan äta sin frukost eller sova över för den som vill. Utsikten från berget är magisk, man ser nästan hela Botswana och nedanför berget ringlar sig floden Limpopo där krokodilerna simmar omkring i godan ro. Man får liksom ett annat perspektiv på tillvaron. Ett inre lugn."

Mapungubwe är Rahmqvistkoncernens konferensanläggning i norra Sydafrika. Här erbjuder vi inspiration och motivation genom att gästerna får uppleva den afrikanska vildmarken på ett sätt som inte går att återskapa någon annanstans. Hit åker vi ibland på säljkonferens för att fira de som lyckats, ladda om, planera framåt och inspireras av den unika miljön.